Τι κάνουμε στο σπίτι μας για το περιβάλλον: Ανακύκλωση

Στο σπιτικό μας έχουμε αποφασίσει εδώ και πάνω από 10 χρόνια να έχουμε μια ειδική γωνιά για την ανακύκλωση των συσκευασιών. Βοήθησε αρκετά το γεγονός ότι ο δήμος μας έχει βάλει μπλε κάδους σε κάθε γωνιά, οπότε μας ήταν πολύ εύκολο να συμβάλλουμε και εμείς από τη μεριά μας σε έναν πιο πράσινο πλανήτη.

Ξεκινήσαμε με τα προφανή, όπως τα νάυλον περιτυλιγματα, τις χαρτινες συσκευασίες από τα γάλατα και της σάλτσας ντομάτας.

Στην πορεία ανακαλύψαμε ότι δεν τα κάναμε “σωστά”. Δεν ανακυκλώνονται όλα και πρέπει να τα επεξεργαστούμε λίγο πριν τα πετάξουμε στην τσάντα ανακύκλωσης (έχουμε μια πολλαπλών χρήσεων σε μια γωνιά στην είσοδο της κουζίνας μας που την αδειάζουμε στον μπλε κάδο μια φορά την εβδομάδα)

Τι ανακυκλώνεται

1) Συσκευασίες από χαρτί
2) Συσκευασίες από αλουμίνιο
3) Συσκευασίες από γυαλί
4) Συσκευασίες από λευκοσίδερο (κονσέρβες)
5) Συσκευασίες από πλαστικό

Πώς τα επεξεργαζόμαστε

Πρώτα τα καθαρίζουμε από υπολείμματα φαγητού, μετά διπλώνουμε τις μεγάλες συσκευασίες (κουτιά) και στο τέλος τα πετάμε όλα ΧΥΜΑ μέσα στους μπλε κάδους και όχι μέσα σε σακούλες.

Τι δεν ανακυκλώνεται

1) Τα πλαστικά καλαμάκια, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης
2) Τα κεραμικά αντικείμενα
3) Τα CD/ DVD, βιντεοκασέτες
4) Οι μπαταρίες (μπαίνουν στον ειδικό κάδο για ανακύκλωση μπαταριών)
5) Τα κουτιά από πίτσα με υπολείμματα τροφής

Παρέα με τα παιδιά βλέπουμε αυτό το κατατοπιστικό βίντεο από τον οργανισμό ανακύκλωσης με όλες τις λεπτομέρειες.

Ενώ παράλληλα έχουμε τυπώσει και κολλήσει στο ψυγείο μας αυτή την αφίσα για να θυμόμαστε οικογενειακώς αυτά που ανακυκλώνονται.

Αντιγόνη

Η Αντιγόνη είναι μαμά δύο παιδιών ηλικίας 9 και 6 ετών. Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει στο blog της www.nasagapas.gr για τις 3 αγάπες της: Αγάπη προς τη φύση (φροντίδα και σεβασμό για το περιβάλλον, παιχνίδια με τη φύση), αγάπη προς την φυσική γονεϊκότητα (Σεβασμός από και προς κάθε μέλος της οικογένειας με ισοτιμία, απλό περιβάλλον, φυσική διατροφή), αγάπη προς τον εαυτό μας (Αγαπώντας τον εαυτό μας, αυθόρμητα έρχεται και η αγάπη προς την επόμενη γενιά, το περιβάλλον, το διαφορετικό) .

Όταν δεν γράφει, κυρίως μαγειρεύει, ακούει μουσική και χορεύει!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *